Bilinmeyen Sivasım 2

17 Kasım 2008 by admin  
Kategori: Sivas İli

    Bilinmeyen Sivasım 2 Köşe Yazısı

Geçtiğimiz günlerde kaleme aldığımız Bilinmeyen Sivasım yazısı ile şehrimizle ilgili fazla bilinmeyenler konusunda ele alacağımız bir seri yazı dizisinin başlangıcını yapmıştık.

Bu haftadan itibaren bunun açılımını oluşturmaya çalışacağız. Önceki yazımızda da değindiğimiz gibi bir şehri geliştirebilmek için o şehri iyi tanımak gerekir. Şehrin potansiyelini bilmekle varolan değerler daha yüksek noktalara taşınabilir. İşte o zaman şehrin imajı ile ilgili daha sağlıklı yorumlarda bulunabiliriz.

    Sivas denildiği zaman insanların kafasında beliren ilk konular Sivas şehrinin imajını göstermektedir. Bugün itibariyle bu sonuçlar çok iç açıcı görünmese de bu durumu yakın tarihimizde meydana gelen olayların sonuçları içinde okumak gerektiği kanatindeyim.

Sivas’ın Türkiye’den görünüşü konusunda yorum yapmak gerekirse Sivas’ı Türkiye’nin prototipi görmek lazım gelir. Nasılki Türkiye doğu ile batı arasında kalmış ne doğu ne batı görünüyorsa Sivas’ta Türkiye içinde benzer bir sorunu yaşamaktadır. Doğudakilere göre batıda batıdakilere göre ise doğudadır.

Kendi bünyesindeki farklı kültürler Sivas’ı zenginleştirirken aynı zamanda Sivas ile ilgili farklı düşüncelerin ortaya çıkmasına sebep olmaktadır. Çoğu zaman Sivaslılarla ilgili yapılan yorumların bu tarz önyargılardan çıktığını söylemek mümkündür.

Bununla birlikte Türkiye’nin kendini Avrupa’ya veya dünyaya kanıtlama çabası içinde olması çoğu zaman Sivas’ın da kendini Türkiye’ye kanıtlama çabalarına benzetilebilir. Belki doğrudan bu tarz bir çalışmanın içinde olunmasa da insanların zihninde yer alan kötü imajın yok edilmek istendiği de bir gerçektir.

Bundan sonraki yazımızda Sivas’ın tarihi geçmişi ve bugünü hakkında bahislere değinerek geçmişle günümüz arasında köprü kurmaya çalışacağız. Ve bu sayede daha sonraki yazılarımızda Sivas ilinin sorunları için çözüm yolları bulmaya çalışacağız.

 






Markum.net

Yorumlar

Tell us what you're thinking...
and oh, if you want a pic to show with your comment, go get a gravatar!





Sitemizde yer alan yorumlardan yorum sahipleri sorumludur, yorumlardan dolayı sivascity.com kesinlikle sorumlu tutulamaz.

Bugün Tekil : 18 Bugün Çoğul : 65 Aktif Ziyaretçi : 1